Новини

Назад

«НЕТАКСАМО»: маріупольська молодь обговорила ідеї розвитку міста

27 січня 2020, 11:48
772
Суспільство

У Маріуполі відбувся молодіжний форум «НЕТАКСАМО». Під час заходу понад 150 учасників розробляли ідеї з розвитку міста. Форум пройшов в межах програми «Маріуполь, відкритий для молоді».

Під час заходу обговорювались проблеми працевлаштування молоді, співпраці з місцевою владою, розвитку сучасних просторів та інфраструктури. Як підкреслила проектна менеджерка громадської організації «Маріупольська спілка молоді» Дар’я Маркович, форум покликаний дати можливість молоді озвучити свої пропозиції щодо змін у місті. 

«Понад півроку ми створювали велике об’єднання активних молодих людей. Вигадували, сперечалися, проводили навчання та дослідження. Сьогодні ми запросили на форум студентів, представників міжнародних організацій, депутатів, щоб разом обговорити майбутнє Маріуполя. Ми розраховуємо, що напрацьовані пропозиції будуть цікавими для міської влади», - зазначила вона.

За словами виконавчого директора International Alert в Україні Інни Топол, такі програми можуть започаткувати довготривалі зміни. Вона наголосила, що у сучасних умовах особливо важливо змінювати світосприйняття молодих людей, залучати їх до прийняття рішень. 

Депутат міської ради Володимир Курський висловив впевненість, що саме  активна молодь зможе допомогти зробити Маріуполь успішним та перспективним: «Для нас важливо, щоб молодь залишалась у нашому місті, хотіла тут жити та розвивати його. Тому у місті з’являються нові вузи, комфортна інфраструктура».

Програма «Маріуполь, відкритий для молоді» реалізується «Маріупольською спілкою молоді» у співпраці з муніципалітетом та Агенцією місцевої демократії у Маріуполі в межах спільного проекту International Alert та Thomson Media, що фінансується ЄС.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.