Новини

Назад

«Маріупольтепломережа»: реструктуризація боргу та розробка стратегії розвитку

21 листопада 2018, 13:42
1405
Сесії міської ради

На сесії міської ради керівник КП «Маріупольтепломережа» розповів депутатам про роботу підприємства за перше півріччя 2018 р. А також про подальші плани стратегічного розвитку.

За перше півріччя у всіх районах Маріуполя відновили теплоізоляцію зовнішніх мереж загальною площею 12 км та перевиконали план заміни теплотрас. Була збільшена реалізація теплової енергії на 86 тис Гкал. Для поліпшення послуг для населення на підприємстві запустили програму «Доступна тепломережа»: представники абонентських ділянок постійно виїжджають до жителів та проводять з ними зустрічі.

Також, підприємству вдалося повністю укомплектувати штат. Це стало можливим завдяки зростанню середньої заробітної плати, яка в 2018 році склала 8726 грн.

Головним досягненням стало підписання договорів про реструктуризацію боргу між «Тепломережею» та НАК «Нафтогаз».

«У результаті спільних дій «Маріупольтепломережі» та міської ради нам вдалося домовитися про реструктуризацію боргу. Загальна сума, яку реструктуризують становить понад 184 млн грн. Крім того, нам вдалося добитися списання боргу в розмірі 154 млн грн», - розповів директор КП «Маріупольтепломережа» Дмитро Мірошниченко.

Завдяки проведеній роботі у Маріуполі опалювальний сезон розпочався вчасно.

 

Вперше ми почали опалювальний сезон без істотних проблем. І в цьому заслуга керівників підприємства. Із закінченням опалювального сезону 2017-2018 рр ми відразу приступили до підготовки наступного. Це була важка робота. Але завдяки злагодженості дій, ми без проблем отримали номінацію на газ,
підкреслив міський голова Вадим Бойченко.

У планах «Маріупольтепломережі» завершити розробку схеми оптимізації теплопостачання Маріуполя, сформувати довгострокову стратегію розвитку та залучити інвестиції міжнародних фінансових організацій.