Новини

Назад

«Маріупольтепломережа» інформує про порядок обслуговування тепломірів

25 лютого 2020, 11:33
774
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

На сьогоднішній день житловий фонд Маріуполя оснащений приладами обліку теплової енергії на 95%. У поточному році планується виконати роботи з оснащення житлових будинків, які отримують централізоване теплопостачання, барачного типу і житлових будинків приватного сектора. Ініціатива реалізується в рамках Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

На сьогодні питання перевірки або заміни приладу обліку теплових лічильників є актуальним. «Маріупольтепломережа» інформує, що причинами зняття з комерційного обліку тепломірів можуть бути:

  • ремонт внутрішньобудинкової системи (на підставі звернення балансоутримувача будинку)
  • зняття на державну повірку тепломіра
  • викрадення тепломіра
  • несправність приладу

Якщо показання приладу обліку викликають сумніви, ініціатором перевірки лічильника виступають підрозділ підприємства або споживач на підставі заяви (в особі голови ОСББ, ЖБК, відповідальної особи обраного загальними зборами мешканців, керуюча компанія, ТОВ, бюджетні організації). Споживачам в цьому випадку необхідно звертатися за адресою вул. Купріна,9 каб.15 з 8-30 до 16-00, перерва з 12 до12-30, тел. 51-10-58.

У разі виходу з ладу або викрадення приладу обліку, оплата за період відсутності тепломіра проводиться:

  • з урахуванням середнього споживання за попередній опалювальний сезон, якщо тепломір працював справно весь попередній опалювальний сезон, відповідно до ст.9 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання;
  • за нормативами з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря, в разі якщо тепломір не встановлено на початок попереднього опалювального сезону (відсутній споживання за попередній опалювальний сезон), згідно з п.12, п.21 Постанови КМУ №630 від 21.07.2005 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення ». На сьогоднішній день діє тариф 40,68 грн / м2, затверджений рішенням Маріупольської міської ради від 30.01.2019г. №39.

Відсоток виходу з ладу приладів обліку теплової енергії становить 3%.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.