Новини

Назад

«Маріуполю потрібен сучасний завод з переробки сміття», - Вадим Бойченко

02 лютого 2018, 11:17
1893
Суспільство

Сьогодні міський голова відвідав завод з переробки та спалювання сміття, розташований в комуні Коломбель, передмістя Кан. Мер ознайомився із специфікою роботи підприємства. Також Вадим Бойченко оглянув сортувальну лінію, яка розташована в місті Роконкур.

Головна особливість заводу - його ефективність. Цикл роботи побудований таким чином, що з 120 тис. тонн сміття, які надходять за рік, захоронення підлягає всього близько 3 тис. тонн. Завод виробляє електрику і теплову енергію, що дає можливість забезпечити теплом і світлом комуну. Як розповів директор підприємства, незабаром тут планують створити теплиці, які також будуть опалюватися заводом. Крім того, тут працює безліч фільтрів, а випуск газу знаходиться під постійним контролем системи.

Вивчивши цикл роботи підприємства, міський голова Вадим Бойченко підкреслив, що подібні виробництва потрібні Маріуполю: «Для нас це актуально, враховуючи зміни законодавства України. Ми не можемо нескінченно збільшувати площу полігонів. Маріуполю потрібен сучасний завод з переробки сміття. Ми докладемо максимум зусиль, щоб створити аналогічне підприємство в нашому місті».