Новини

Назад

«Junior Fashion Day»: юні маріупольці представили власну колекцію одягу

05 березня 2020, 12:00
893
Суспільство, Культура, Співпраця з міжнародними організаціями

У Маріуполі відбувся соціальний показ мод «Junior Fashion Day». Це перший для нашого міста захід такого формату. Його учасниками стала творча молодь та діти з особливими освітніми потребами. Вони представляли міста Донецької та Луганської областей. Разом з глядачами роботу юних модельєрів оцінили заступники міського голови Ксенія Сухова, Сергій Захаров і Олександр Кочурін.

Мета - підтримати соціально вразливих дітей та молодь. Їх розвиток в профорієнтаційному напрямку, а саме - індустрії моди і пошиття одягу. Діти розробили ескізи нарядів, практично самостійно пошили сукні та костюми, а також брали активну участь у підготовці до дефіле. Моделями стали їхні батьки та друзі.

Ксенія Сухова побажала дизайнерам - початківцям успішного творчого шляху: «За представленими моделям видно, що в кожен сантиметр вкладена душа. Всі наряди зроблені з любов'ю до своєї справи. Важливо, щоб в майбутньому це захоплення переросло в улюблену роботу. Зараз наше завдання розвивати творчий потенціал молоді Маріуполя».

Почався показ з театральної замальовки, яку підготували артисти інклюзивної групи дітей «Фантазери». Після представили роботи учениці школи №64 Амелії Тосхопаран, а шкільне ательє продемонструвало роботи в стилі печворк. Учні Золотівського профліцею показали вишиті картини, схеми до яких були розроблені за допомогою ІТ-програми. Також свої роботи показала швейна майстерня центру «Генерація UA» в Маріуполі.

«Україна і Маріуполь багаті талантами. Ваші роботи тому доказ. Хочеться, щоб цей показ став для молоді яскравим стартом, а позитивний настрій завжди був присутній у вашому житті. Якщо вірити в свої сили, то будь-які ідеї можна втілити. Ми будемо підтримувати вас на цьому шляху», - зазначив Сергій Захаров.

У свою чергу, Олександр Кочурін підкреслив: «Ще три роки тому було важко уявити, що Маріуполь буде притягувати таке різноманіття фестивалів і культурних програмах. Наша молодь готова змінювати Маріуполь, експериментувати, творити, змішувати стилі та жанри. Ми надаємо їй в цьому нові можливості».

Показ «Junior Fashion Day» був проведений за участю співорганізаторів: Маріупольська міська рада, департамент освіти та методико-консалтинговий центр. Організаторами заходу виступила МБФ «Жовто-блакитні крила» в рамках проекту «Генерація UA», програми «Підтримки розвитку міжсекторного партнерства з метою захисту інтересів дітей: приєднання ВПО активних учасників процесу». З ініціативи Дитячого фонду Німеччини, за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.