Новини

Назад

«Хочеться усюди бачити такі відповідальні громади. Кожен мій приїзд до Маріуполя – це щось нове і позитивне», - Вадим Черниш

25 жовтня 2018, 17:48
1732
Суспільство, Медицина, Соціальне забезпечення

У ході робочого візиту до Маріуполя міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш ознайомився з ходом реконструкцій лікувальних установ і соціального будинку по вул. Мєндєлєєва. Він високо оцінив якість виконаних робіт та зауважив, що це значно поліпшить надання послуг громадянам.

Перший об`єкт - Кардіо-хірургічний Центр. Раніше Маріуполь не мав такої установи. Він покликаний лікувати людей, які мають хвороби серця. Обсяг інвестицій  в проект складає більше 80 млн гривень за два роки. Це кошти міста, області, Європейського інвестиційного банку, Державного фонду регіонального розвитку та Групи Метінвест.

У Центрі  створені умови для перебування за європейськими стандартами. Облаштовані  сучасні палати та кабінети. Працює ангіографічна установка, система УЗД діагностична Z-5 з датчиком, система УЗД діагностична Mylab Seven та апарат вентиляції легенів. Це дозволяє проводити складні кардіохірургічні операції та рятувати людські життя. Наразі вже проведено 26 невідкладних операцій.

Також Вадим Черниш відвідав дитячий діагностичний центр Територіального медичного об’єднання здоров’я  дитини та жінки. Там відбувається капітальний ремонт. Вже скоро він прийматиме відвідувачів. Це буде сучасне відділення. З яскравими коридорами, комфортними палатами та новим обладнанням. Об`єднання має кваліфікований кадровий склад. Тут будуть надавати широкий спектр послуг. На ремонт виділено  18,7 млн грн з бюджету міста. Також виділено 7,5 млн грн державної субвенції на придбання рентген-апарату.

«Я бачу масштаби робіт та докладені зусилля. Міській владі вдається їх швидко реалізовувати для своєї громади. Головне – правильно виставлені пріоритети. Це робиться для дітей – нашого майбутнього. Хочеться усюди бачити такі відповідальні громади. Кожен мій приїзд до Маріуполя – це щось нове і позитивне», - поділився враженнями про діагностичний центр міністр.

У свою чергу заступник міського голови Ксенія Сухова підкреслила, що Центр буде обслуговувати 75 тисяч дітей та має регіональне значення: «Ми розвиваємо лікувальні заклади. Робимо це в рамках реформи охорони здоров`я. Маємо багато проблем у цій сфері, але знаємо як їх вирішити. В нас є Стратегія розвитку, яка дозволить змінювати установи як всередині, так і зовні».

Вадим Черниш високо оцінив будинок для нових маріупольців, що на вул. Мєндєлєєва, 19. Він розрахований на 19 квартир, в тому числі дві квартири для людей з інвалідністю. Житло отримають 60 осіб з кваліфікованих переселенців та маріупольців, що стоять на соціальній черзі. Обсяг інвестицій – 22 млн з бюджету держави та міста.

Маріуполь став першим містом в Україні, яке вирішує найгострішу проблему переселенців – забезпечення житлом. Вже відкрито соціальний гуртожиток. Разом із Урядом прийняте рішення реконструювати два будинки для переселенців – по вул. Красномаякській та Мєндєлєєва. Придбано 63 квартири для кваліфікованих переселенців разом з Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, за підтримки Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.