Новини

Назад

«Громадський бюджет»: у Маріуполі вибрали найкращі соціальні відеоролики

25 листопада 2019, 17:00
674
Культура, Громадський бюджет

У Маріуполі пройшов перший фестиваль соціальних відеороликів «Нам тут жити». Він реалізований в рамках програми «Громадський бюджет». Урочиста церемонія нагородження переможців відбулася в Палаці культури «Український дім».

«За умовами конкурсу відеоролики повинні були передавати хвилюючі авторів соціальні теми. Наприклад, захист тварин, довкілля, гендерна рівність, пропаганда здорового способу життя, протидія насильству та багато іншого. Наприклад, учасники з Селідово надіслали відеоролик на тему забруднення навколишнього середовища «Ти той, хто забруднює цей світ». Насильство в сім'ї та право людини на безпеку зачіпали роботи від представників Національної поліції України. Багато представлених відеороликів було знято дітьми, вони самі написали сценарії, а також стали акторами для своїх робіт», - розповів автор проекту Олексій Симонов.

Всього було заявлено 30 робіт з них 14 пройшли на конкурс. Кращі вибрало компетентне журі, до складу якого увійшли редактори маріупольських телеканалів і діячі культури. Голосування проводилося анонімно, без вказівки імені автора. Маріупольці також могли ознайомитися з відеороликами на відкритому показі.

Так, переможцем у номінації «Треба спортом перемогти все наркотики» став Микита Діденко та його робота на тему пропаганди здорового способу життя. Відеоролик «Не жебрачка» Надії Геванашвілі зайняв перше місце в номінації «Допомога людям». Перше місце зайняла відеоробота «Думай глобально, дій локально» Світлани Булгакової. Друге місце - робота Алли Таранаба «Діти однієї землі». Гран-прі фестивалю отримала робота «Протидія насильству в сім'ї» від Національної поліції.

На завершення заходу переможцям і учасникам фестивалю вручили подяки та пам'ятні статуетки.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.