Новини

Назад

«Громадський бюджет»: у Маріуполі пройде фестиваль для веселих, активних та допитливих - «Маріуполь – це ми!»

10 вересня 2018, 15:22
908
Суспільство, Культура, Анонси міських заходів

Дитячий фестиваль «Маріуполь – це ми!» став переможцем конкурсу проектів за міською програмою «Громадський Бюджет». Сума виграного гранту майже 60 000 грн. Фестиваль відбудеться 15 вересня в Міському саду з 13:00 до 18:00.

За виграні кошти придбано стільці, столи, мольберти, палатки та різні канцелярські товари для проведення майстер-класів, настільні та вуличні ігри для дітей, книжки для призів та костюми для аніматорів.

Свято дитинства, фестиваль «Маріуполь-це ми!», проходитиме в Маріуполі не вперше, і за цей час він вже встиг полюбитися маріупольцям та знайти своїх прихильників. Свято охопить весь парк, на території якого розташуються сім розважальних локацій та арт-зона, які радо зустрінуть гостей. Всі локації будуть незвичайно оформлені та оснащені унікальними фотозонами і книжковими інсталяціями. Кожна локація запросить маріупольців зануритися в історію Приазов’я та в ігровій формі дізнатися про цікаві та маловідомі факти з життя міста.

Формат фестивалю дає учасникам абсолютну свободу для творчості, кожен має можливість вибрати те, що йому буде цікаво.

А вибрати є що... На мешканців міста чекають веселі активності:

  • арт-стіна «Привітай рідне місто!»;
  • дитячий літературний перфоманс «Книжкова хата»;
  • художній марафон «Талановитий художник»;
  • ігри в пазли «Вежа»;
  • флеш-моби «Прикрась життя книгою!» та «Живі картини»;
  • лабіринт «Подорож містом»;
  • краєзнавча риболовля «У пошуках скарбів Азовського моря»;
  • відкритий мікрофон «З любов’ю до міста Марії»;
  • кіндерперукарня «Грецькі зачіски»;
  • краєзнавча карусель «Місто сонця, місто моря».

            Все, що ви любите і що вас надихає, ви знайдете на фестивалі. Гідами в нашому бібліотечному просторі будуть чарівні дами ХІХ ст., моряки й пірати, металурги й книжкові герої, які запропонують  вам та вашим дітлахам відвідати творчі майстерні з купою приємних несподіванок. На численних майстер-класах вас та ваших дітлахів навчать працювати в різних техніках, робити браслети з гофробумаги, майструвати «Чарівну скриньку», вітальну листівку з видами Маріуполя, а за допомогою аквагріму ваші дітлахи матимуть змогу перевтілитися в улюблених літературних та казкових персонажів.

Любителі відчути справжню театральну атмосферу матимуть змогу спробувати себе в ролі актора для них працюватиме творчий проект-пропозиція «Літературні герої на театральних підмостках», де всі бажаючі незважаючи на вік матимуть змогу пройти експрес-навчання в акторській школі та взяти участь у п'єсі-експромті «До нас прийшла казка». А ще дізнатися багато цікавих фактів з історії театру та навчитися власноруч робити справжні театральні маски.

На  нашому дитинячому фестивалі всіх без винятку чекають численні сюрпризи, подарунки, ігри та розваги, конкурси,  вікторини та загадки, а також неповторна атмосфера свята дитинства.