Новини

Назад

«Громадський бюджет»: у Маріуполі пройде фестиваль безпородних собак «У дружби немає породи»

16 серпня 2019, 14:46
960
Анонси міських заходів, Громадський бюджет

Завтра, 17 серпня, о 17.00, в міському саду пройде фестиваль «У дружби немає породи» в рамках «Громадського бюджету». Він включає в себе онлайн-фотоконкурс котів і парад безпородних собак на кубок «Моя ДворНяшка».

Під час фестивалю гості зможуть подивитися на безпородних собак. Взяти участь в голосуванні за переможців параду і фотоконкурсу. Також пройдуть дитячі конкурси, майстер-класи, розважальні заходи для дітей, аквагрим.

Вирішила взяти участь у фестивалі і учениця школи № 15 Ольга Сафонова. Вона приведе свого улюбленця. За словами дівчинки, у неї дві безпородні собаки. Перша - Джуля. Її 11 років тому взимку Оля знайшла на вулиці і забрала до себе. Два роки тому у неї народилися цуценята. Всіх вирішили роздати, окрім одного. Його назвали Рекс.

Школярка розповідає, що сама займалася дресируванням собаки. Рекс знає безліч команд: від сидіти і лежать до переповзати і перестрибувати через перешкоди. Ольга каже, що не дивлячись на те, що Рекс безпородний, він відданий і розумний.

«Він дуже добрий, завжди з радістю зустрічає, коли я приходжу додому. Крім того, він слухається. Якщо його відпустити, то по команді він повертається. Я вважаю, що він нічим не гірший за породистих собак», - зазначає власниця.

Маріупольців запрошують взяти участь у фестивалі «В дружби немає породи». Його мета - сприяння популяризації ідеї брати безпородних тварин в якості домашніх улюбленців. Організатори сподіваються, що фестиваль допоможе привернути увагу до проблеми бездомних тварин і необхідності відповідально ставитися до домашніх улюбленців.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.