Новини

Назад

«Громадський бюджет»: позитивна творчість - у фокусі уваги проекту «Пост-міст 2.0»

02 березня 2020, 09:18
334
Громадський бюджет

Арт-проект «Пост-міст» двічі переміг в конкурсі програми «Громадський бюджет». У минулому році під його егідою пройшла виставка картин в одному з торгових центрів Маріуполя. Продовженням проекту стало проведення безкоштовних художніх майстер-класів, завершенням яких стане виставка.

«Раніше художники-професіонали писали види Маріуполя індустріального. Зараз я пропоную маріупольцям навчитися живопису, щоб вони самі могли відобразити те, що їх надихає. Але в обох випадках, головна мета - перевести фокус уваги глядачів в позитивне та творче русло. У повсякденному житті не завжди вдається знайти час, щоб зупинитися і поспостерігати за навколишнім світом. Тому красиві моменти часто залишаються непоміченими», - розповіла автор проекту Олена Украинцева.

Майстер-класи проходять безкоштовно, з собою необхідно взяти тільки витратні матеріали. Серед викладачів багато відомих маріупольських художників. Щоразу організатори будуть придумувати нові теми та демонструвати різні техніки. Також є можливість малювати з натури. У більш теплу погоду плануються виїзні пленери.

Одна з художніх зустрічей пройшла в минулі вихідні в філії Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.