Новини

Назад

«Доступне місто» в дії: у Маріуполі відкрили комп’ютерну кімнату для людей з вадами зору

13 жовтня 2017, 16:59
1237
Суспільство, Соціальне забезпечення

У рамках міської програми «Доступне місто» у Центральній бібліотеці ім. Короленко відкрили комп’ютерний майданчик для людей с вадами зору. Спеціальну кімнату обладнали комп’ютерами з синтезаторами мови, програмами для сліпих та клавіатурою Брайля. На обладнання витрачено більше 150 тисяч гривень з міського бюджету.

Привітала з подією людей з вадами зору заступник міського голови Ксенія Сухова. Вона зазначила важливість створення гідних умов для маріупольців з інвалідністю.

 «Це маленький, але важливий крок, завдяки якому ми стаємо європейським містом. У кімнаті люди зможуть освоїти комп’ютерні технології  або просто почитати. Такі люди повинні почуватися себе комфортно та не зазнавати перешкод у наданні соціальних послуг», - підкреслила Ксенія Сухова.

До слів заступника міського голови приєдналася депутат міської ради Ніна Павлюк, яка подарувала бібліотеці книги для слабозрячих. У свою чергу присутні з вадами зору подякували міській владі за небайдуже ставлення до них.

«Є зміни і це помітно. У місті з’являються якісні пандуси та дзвінки перед входом до аптек і магазинів. Дякуємо, що почули нас та не залишилися осторонь», - зауважила заступник міського об’єднання жителів з порушеннями зору Олена Кочетова.

Майданчик працюватиме у дні роботи бібліотеки. З людьми працюватиме спеціаліст, який проводить людину з вадами зору до робочого місця та відповість на їх питання.