Новини

Назад

«Читай-пиши»: школярі Маріуполя можуть позмагатися у конкурсі рецензій

16 березня 2021, 09:27
606
Освіта

Маріупольських школярів запрошують до участі у конкурсі відгуків на українські книжки «Читай-пиши». За два роки існування конкурсу, його учасниками стали понад 600 дітей з Донецької, Луганської та Харківської областей. Серед переможців були й маріупольці.

Конкурс заснували Благодійний фонд Сергія Жадана та простір дитячого читання BaraBooka. 12 переможців зможуть побачити, як працює велика ІТ-компанія, друкарня та ЛітМузей у Харкові. Найцікавіші роботи будуть опубліковані на сайті BaraBooka та в журналі. Крім того, переможці отримають корисні гаджети: планшети, комплекти для відеоблогерів та смарт-годинники. А також - книжкові сертифікати, які дозволять обрати й отримати хорошу добірку видань.

Для участі необхідно прочитати книжку українського автора або авторки та зробити на нею рецензію. Далі надіслати її за посиланням http://bit.ly/chytaipyshy, до 28 квітня. Рецензувати можна не лише художні книжки, а й нон-фікшн: науково-популярну літературу, біографії, мемуари. Традиційно під час проведення конкурсу, в квітні до шкіл Донеччини приїдуть автори популярних книжок. Вони особисто поспілкуються з дітьми та поділяться власним досвідом.

«Чим важливі освітні та творчі конкурси? Тим, що вони, так чи інакше, стосуються майбутнього. Майбутнє не починається завтра. Воно формується сьогодні. Зокрема — освіченістю й креативністю наших дітей», - переконаний письменник Сергій Жадан.

Деталі конкурсу:

Переможців та переможиць обиратимуть у двох вікових категоріях: 10-13 та 14-17 років, та в двох номінаціях: текстова та відеорецензія.

Текстовий відгук може бути обсягом від 2 до 5 тисяч знаків, відео про книжку — тривалістю до 5 хвилин і в різних форматах: монолог, розмова з кількома людьми — навіть суперечка, розповідь з елементами буктрейлера тощо.

За новинами і перебігом Конкурсу також можна стежити за посиланнями:

Фейсбук: facebook.com/chytaj.pyshy/

Інстаграм:instagram.com/chytay.pyshy

Зв’язатись: [email protected]