Новини

Назад

«Чари кольорів»: у Маріуполі відкрили нову виставку картин та ювелірного мистецтва

04 серпня 2020, 15:00
797
Культура

У Художньому музеї ім. А. Куїнджі урочисто відкрили персональну виставку робіт Анатолія Бондаренко «Чари кольорів». Не дивлячись на поважний вік, 85-літній митець був особисто присутній на заході. Він представив новий запорізький цикл, всього понад 30 робіт.

Художник переконливо працює у жанрі пейзажу та натюрморту. Найбільш приваблива риса творчості Анатолія Гавриловича – ясність та простота художньої мови. Крім картин, відвідувачі виставки зможуть побачити витвори ювелірного мистецтва - браслети, кулони, персні, брошки. Митець багато разів брав участь в різних художніх виставках всіх рівнів, його роботи незмінно привертають увагу глядачів.

Анатолій Бондаренко - випускник Ужгородського училища прикладного мистецтва. Двадцять років пропрацював в цеху сортового скла комбінату «Азовсталь» художником по створенню зразків з кришталю. Одночасно художник працював з глиною, деревом, металом і емаллю, створюючи оригінальні обкладинки книг і ювелірні вироби. Окреме місце в його творчості займає графіка - від пастелі до ліногравюри.

Працює Художній музей з середи по неділю, з 9:00 до 16:30.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.