Новини

Назад

У Маріуполі активно створюються господарські асоціації будинків ОСББ

14 березня 2018, 09:05
1735
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

У Маріуполі створено п'ять асоціацій ОСББ, в які входить понад 30 будинків. Цього року вже зареєстровано дві асоціації та будинки продовжують вступати в раніше існуючі.

Асоціація - це об'єднання декількох ОСББ в одну юридичну особу для представлення спільних інтересів. Однак слід розуміти, що вступивши в асоціацію співвласники не припиняють своє існування як юридичні особи. Вона дозволяє разом працювати декільком об'єднанням.

Традиційно, асоціація створюється там, де власники житла бажають досягти економії. Тобто при її створенні не потрібно формувати штат обслуговуючого персоналу в кожному ОСББ окремо. Можна просто об'єднати свої зусилля для вирішення різних питань, а також здійснення ефективного управління будинком і прибудинковою територією

Наприклад, в лютому була зареєстрована асоціація «К-Альянс», яку очолила Наталія Олефір. У неї входить 11 будинків. Проходять прийоми в особистому офісі з питань, що цікавлять співвласників даних будинків. Наталя зазначає, що завдяки створенню асоціації ОСББ з'явилася можливість більш якісно і оперативно вирішувати нагальні проблеми жителів будинків.