Новини

Назад

Маріуполь переймає досвід співпраці з IFC у турецькому Ізмірі

17 квітня 2018, 14:12
1075
Суспільство, Транспорт

В рамках робочого візиту міський голова Вадим Бойченко з профільними керівниками прибуває в місті Ізмір (Туреччина). Протягом трьох днів делегатів з Маріуполя ознайомлять з транспортною системою міста та управлінням водними ресурсами турецького міста.

Ізмір вже кілька років співпрацює з Міжнародною фінансовою корпорацією IFC. В рамках співпраці вдалося успішно реалізувати ряд проектів. Так, один з них - створення транспортної моделі міста. В рамках проекту IFC посприяли в ремонті трамвайних колій і придбанні електротранспорту. Таким чином, система муніципального транспорту стала однією з найбільш комфортних для жителів і туристів серед більшості країн світу.

Ще один спільний проект міста та фінансової корпорації - будівництво системи водовідведення та очистки стічних вод.

Маріуполь вже близько року веде переговори з IFC. У місто неодноразово приїжджали експерти та зараз вони ведуть дослідження з побудови транспортної моделі Маріуполя, яку представлять вже цього року.

Міський голова Маріуполя зустрівся з мером міста Ізмір Азізом Коджаоглу. Вадим Бойченко розповів про ключові вектори розвитку нашого міста, Стратегії, сенсах Маріуполя, розвитку економіки, системі вищої освіти та нові можливості для молоді.

Для нас дуже важливо сьогодні робити чіткі кроки вперед. Ми активно працює з інвесторами та міжнародними компаніями. Із задоволенням вивчаємо практики найуспішніших міст і впроваджуємо їх в Маріуполі,
- підкреслив Вадим Бойченко.