Новини

Назад

У Маріуполі завершують роботу над проектом Бюджету громадської участі(ФОТО)

11 січня 2018, 17:24
1156
Суспільство, Діяльність депутатського корпусу

Проект рішення об'єднає у собі п'ять програм: "Громадський бюджет", "Батьківський фонд установ освіти", "Проведення міського конкурсу міні - проектів", "Програму сприяння розвитку співучасті та самоорганізації населення Маріуполя", "Програму сприяння розвитку ОСББ". Ці програми фінансуватимуться і софінансуватимуться  з міського бюджету.

Сьогодні відбулося засідання робочої групи з розробки єдиного проекту рішення щодо громадського бюджетування в Маріуполі. На засіданні обговорювали склад комісій, які виноситимуть ухвали по програмах. Також були внесені цікаві пропозиції щодо створення рейтингової оцінки при визначенні переможця конкурсу.

Як неодноразово підкреслював секретар ради Степан Махсма, прийняття Бюджету громадської участі дасть можливість городянам утілювати у життя свої ініціативи у будь-якій сфері діяльності. "І ми повинні якнайшвидше його прийняти", - підкреслив він.

Дає, що прийняття Бюджету участі - один з головних документів, який має бути реалізований у місті. "Місто тисне руку жителям. Ми бачимо, як у людей горять очі, у прямому розумінні слова, коли у них перетворюються двори і підвищується якість життя", - підкреслив депутат.