Новини

Назад

У Приморському районі запустили нову підвищувальну насосну станцію

04 вересня 2017, 16:08
2800
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

У Приморському районі Маріуполя закінчилися роботи з будівництва підвищувальної насосні станції КП «МПУ ВКГ». Завдяки їй жителі верхніх поверхів перестали страждати від слабкого напору води та її відсутності у нічний час. З роботою станції ознайомився міський голова Вадим Бойченко.

У Маріуполі реалізовано проект з «Реконструкції системи водопостачання Приморського району з встановленням підвищувальної насосної станції по вул. Флотській». Зведено будівлю насосної станції та підключено її до системи сигналізації. Тут встановлено три насоси – робочий, дублюючий та запасний. А завдяки автоматизованій системі, при низькому тиску води на певних ділянках подається сигнал, який дозволяє максимально швидко впливати на тиск у системі.

 

Вартість проекту становить 2 мільйона 918 тисяч гривень. Він дозволив забезпечити жителів цілодобовою якісною подачею води верхньої частини Приморського району, які з моменту заселення у свої будинки страждали від слабкого напору води
зазначив Вадим Бойченко

Дана насосна забезпечує водою 91 багатоповерхівку з населенням понад 9 тисяч осіб, та близько 10 тисяч маріупольців, які проживають у приватному секторі та комерційні структури, розташовані в цій місцевості.

«При цьому будинкові підкачувальні насоси вже не потрібні. Тому тут ці пристрої ми знімаємо та встановлюємо їх у будинки де є потреба», - зазначив начальник КП «МПУ ВКГ» Геннадій Ізюмов ​​під час демонстрації нової насосної станції міському голові. Він також розповів, що всього у Маріуполі встановлено близько 600 будинкових насосів і цього недостатньо. А для якісного забезпечення маріупольців водою, в місті необхідно встановити ще 7 таких насосних станцій.

«Система якісної подачі води якраз і полягає в тому, що ми будемо відмовлятися від підкачувальних насосів, які встановлюються на будинку, та переходити до таких великих насосних станцій, які можуть забезпечити подачу води на цілий мікрорайон. Таких станцій у місті 13. Але потрібно ще сім, щоб кожен маріуполець отримував якісну послугу постачання води. І вони будуть побудовані до кінця 2019 року», -  підкреслив Вадим Бойченко.