Новини

Назад

Зовнішнє освітлення Маріуполя виведуть на європейський рівень

25 червня 2018, 13:26
1214
Житлово-комунальне господарство, Сесії міської ради

Для реалізації масштабного проекту планується залучити кошти Європейського інвестиційного банку. З його допомогою в Маріуполі можуть поліпшити якість зовнішнього освітлення, підвищити рівень безпеки, зменшити витрати на обслуговування мереж і знизити оплату за електроенергію. Сьогодні відповідний проект-рішення підтримали депутати на XXХII сесії міської ради.

Залучення коштів дозволить провести повну заміну існуючого зовнішнього освітлення з його розширенням на сучасне LED-освітлення з заміною проводів, кронштейнів, шаф управлінь та системи управління зовнішнім освітленням по всьому місту.

«Система зовнішнього освітлення в Маріуполі застаріла. Це позначається на недостатньому та низькому рівні освітлення проїжджої частини і вулиць. Проект дозволить за три роки повністю поміняти у Маріуполі систему зовнішнього освітлення на сучасне, кероване та енергоефективне. Після його реалізації у нас скрізь буде встановлено якісне та  європейське зовнішнє освітлення», - зазначив директор КП «Міськсвітло» Сергій Приліпин.

Наприклад, лампи розжарювання в світильниках більше гріють, аніж світять. Термін служби світлодіодних світильників становить не менше 50 тисяч годин, а це близько 12 років.

Міський голова Вадим Бойченко підкреслив, що в даному напрямку була проведена велика і системна робота. Цей проект також лягає в основу сталого зеленого розвитку міста.

«Проект спрямований виключно на підвищення якості життя наших жителів. В його основі лежить безпека. У темний час доби світло повинне бути на всіх вулицях Маріуполя. Цим проектом ми хочемо збільшити кількість світлоточок до 42 тисяч. Освітлення з'явиться там, де його ніколи раніше не було»,
підкреслив мер.