Новини

Назад

За два роки в оновлення транспорту Маріуполя інвестовано понад 200 мільйонів гривень

04 січня 2018, 13:04
1038
Суспільство, Транспорт

КП «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» за два роки поповнилося більше 80 одиницями транспорту - трамваями, тролейбусами та автобусами. Сума вкладень в оновлення транспорту склала понад 200 млн грн. У цю сферу інвестував як місто, так і Європейський Союз, область і Фонд розвитку Маріуполя.

Про це на підведенні підсумків року розповів міський голова Вадим Бойченко. Два роки тому 80% пасажирського комунального транспорту знаходилося в аварійному стані. За цей час вивели з експлуатації аварійну техніку та замінили її. Крім того, замінюються старі зупинкові павільйони на сучасні, європейського зразка з електронним табло розкладу руху транспорту. Відкрили сучасну диспетчерську, весь транспорт оснащений gps-навігацією, а його пересування можна відстежити за додатком в «онлайн» режимі.

Тепер ми можемо бачити виконання плану та дотримання графіка пересування
зазначив Вадим Бойченко

З`являються нові транспортні маршрути. З'єднали Лівий берег з мікрорайоном «Західний», запустивши маршрути 15 і 15 а. За словами міського голови, буде вирішена і транспортна проблема для жителів Черьомушек і Курчатова.

Наша мета - диверсифікувати співвідношення транспорту в Маріуполі. Зробити 70% комунального транспорту і 30% приватного. Я хочу, щоб муніципальний транспорт Маріуполя був сильним гравцем на ринку транспортних послуг
підкреслив Вадим Бойченко

Під час річного звіту мер акцентував увагу, що два роки роботи були спрямовані на оновлення транспорту. Головне завдання - прибрати з вулиць Маріуполя весь аварійний комунальний транспорт.