Новини

Назад

З книжками по життю. Про маріупольчанку Юлію Василенко

15 лютого 2018, 17:05
928
Суспільство

Більшу частину свого життя Юлія Василенко віддала себе дійсно благородній справі – привабила любов до читання багатьох маріупольців. Вона – бібліотекар. Обожнює свою професію. Має 25 годин на добу та весь свій час присвячує вивченню нового та мандрам мальовничими куточками України.

Юлія Василенко – виходець з трудової династії бібліотекарів. Її мати також присвятила себе цій професії. Працює бібліографом з 17 років. Останні три роки – на посаді директора Централізованої бібліотечної системи для дітей. Профільну освіту отримала у Харкові.

Досягти певний успіх у діяльності бібліотекаря допомогли її постійне стремління вивчати щось нове та вміння не зациклюватися на одній справі. Розповідає, що регулярно відвідує професійні тренінги та заняття з саморозвитку.

«На новому робочому місці я люблю щось змінювати, розвивати. Тому всі труднощі у роботі створюю собі самостійно. Але я цьому рада. Адже моя робота – динамічна та потребує постійного розвитку. Я завжди навчаюся та не упускаю можливості пройти якісь курси для підвищення кваліфікації, вивчаю досвід інших країн», - підкреслила Юлія Василенко.

Під її керівництвом знаходиться 84 людини. Ділиться, що з колективом їй пощастило. Всі без винятку -  фанати свої роботи. Мають масу ідей, які готові реалізовувати. Протягом минулого року спільно підготували більше 30 проектів, 15 з яких отримали фінансову підтримку за участі міжнародних організацій. Їх мета – застосування інноваційних методів у роботі бібліотеки.

«Так, у наших бібліотеках з`являються інтерактивні кімнати для дітей. Навіть з музичними інструментами. Підготували проект, призначений для дітей з інвалідністю. Не маю ніяких нарікань на їх роботу. Можу сказати одне – згуртований, гарний колектив», - розповідає маріупольчанка.

Не зважаючи на те, що багато працює з книжками – не може не читати. Кожного дня приділяє час для збірки романів чи якоїсь повісті. Найулюбленіша книга з підліткового віку – «Майстер та Маргарита» Михайла Булгакова. Не забуває поповнювати свою «скарбничку прочитаного» сучасними авторами. Юлія Василенко зауважила, що вся її сім`я любила читати, вдома була велика бібліотека. Читали всі – і мати, і батько, і двоє старших братів.

Бібліотекар безмежно любить Маріуполь та готова змінювати його на краще. «Наше місто – динамічно розвивається. Він зелений, тут живуть доброзичливі люди. Люблю море, парки та широкі проспекти», - підсумувала жінка.