Новини

Назад

Віддалені селища Приморського району з'єднали з центром міста

13 березня 2018, 17:19
2691
Транспорт

Сьогодні в Маріуполі на автобусні маршрути №№10 та 2 вийшли шість нових комунальних автобусів. Це сучасні низькопідлогові автобуси, які оснащені кондиціонерами та системою аудіо- і відеооповещенія.

П'ять комунальних автобусів підвищеної місткості тепер з'єднують МКР «Черемушки» з Правим Берегом. Інтервал його руху в годину пік складе 18 хвилин. Маршрут проходить по двом центральних проспектах - Миру та Металургів, через АС-2 і головний автовокзал.

Ще один автобус середньої місткості вийшов на лінію по маршруту № 2 від селища Моряків до Центрального ринку. Проходить він поруч з 9-ї міської лікарнею та АС-2. Інтервал його руху - 72 хвилини.

Автобус буде працювати за чітким графіком, включаючи суботу та неділю. Більше 10 років по цьому маршруту ходив старий ПАЗ. Він міг зібрати близько 40 осіб та працював тільки у години пік - вранці та вдень. У вечірні години виїхати було вже неможливо. Сьогодні ми запускаємо перший автобус на 72 місця. При закупівлі нового транспорту планується додавати на даний маршрут машини
зазначив міський голова Вадим Бойченко під час запуску нових автобусів.

Він також розповів, що ведуться переговори з міжнародною фінансовою корпорацією IFC та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо придбання нових одиниць транспорту для міста. Проводиться аналіз пасажиропотоку, згідно з яким буде розвиватися транспортна мережа Маріуполя.