Новини

Назад

В МДУ дипломи бакалавра отримало понад 500 випускників

27 червня 2018, 09:01
1452
Освіта

У Маріупольському державному університеті відбулася урочиста церемонія вручення дипломів бакалаврам. Документи про вищу освіту отримали понад 500 випускників, серед яких є громадяни іноземних держав: Туреччини, Китаю, Узбекистану. 38 бакалаврів закінчили університет з відзнакою.

З теплими словами напуття до молодого покоління звернувся ректор університету Костянтин Балабанов. Він від душі подякував викладачам і батькам за їх внесок до підготовки гідних фахівців, справжніх патріотів, порядних, розумних молодих людей і побажав випускникам-бакалаврам, щоб отриманий диплом допоміг їм здійснити мрію і знайти своє місце в житті.

У церемонії вручення дипломів взяли участь заступник начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області - начальник слідчого управління, полковник поліції Сергій Бесіда, начальник Центрального відділу ГУНП в Донецькій області, полковник поліції Микола Побойний, Генеральний консул Греції в Маріуполі Елені Георгопулу, голова Маріупольського товариства греків Надія Чапні.

Серед нинішніх бакалаврів є багато молодих людей, які не тільки відмінно вчилися, а й займалися наукою, ставали призерами всеукраїнських олімпіад і конкурсів наукових робіт, отримували стипендії Президента України, Верховної Ради України, Фонду Бумбураса, імені М. С. Грушевського та І. Ф . Кураса, брали активну участь в культурному житті університету та міста.

Цього року відбувся перший випуск бакалаврів спеціальностей «Туризм» і «Мова і література (французька)». Всього за роки роботи Маріупольський державний університет підготував понад 18 тисяч висококваліфікованих фахівців, які успішно працюють на великих підприємствах, в органах місцевого самоврядування, силових структурах, засобах масової інформації, школах і дошкільних навчальних закладах Маріуполя і України. Більше тисячі з них живуть і працюють за кордоном.