Новини

Назад

У технічному ліцеї пройшло свято української мови

10 листопада 2017, 14:21
1071

У Маріупольському міському технологічному ліцеї пройшла низка заходів, приурочених до Дня української мови та писемності. 9 листопада його вчителі української мови та літератури присвятили свої уроки темі  розвитку та популяризації української мови. 

Учитель української мови та літератури Дмитро Остапчук на уроці із 9 класом наголосив на тому факті, що цього дня також відзначається День пам’яті преподобного Нестора Літописця. А він, як відомо, був автором і упорядником першого літопису в Київській Русі – "Повісті минулих літ".

У свою чергу Олена Жульова для ліцеїстів першого та другого року навчання підготувала літературно-музичну композицію "Кращої, ніж рідної, мови не буває". Під час заходу учні дізналися чимало нової інформації про історію української мови. Також були презентовані художні номери за участі творчо обдарованих ліцеїстів.

Оксана Обіход розкрила багатство мовного різноманіття української мови через магічний світ казки. А Олена Кулігіна на базі районної бібліотеки ім. Лесі Українки провела бібліотечний урок за темою: «Сміх – головний герой творів Остапа Вишні».

Діти під керівництвом педагога-організатора підготували тематичну виставку друкованих видань  до Дня української мови та писемності.

Завершився ж цей урочистий день написанням радіодиктанту національної єдності. Усього ж у його написанні взяли участь 349 учнів, 25 педагогів, 35 батьків.

Учителі переконані, проведення таких заходів сприяє підвищенню інтелектуального і культурного рівня учнів Маріупольського міського технологічного ліцею.