Новини

Назад

У столиці розглянули можливість реалізації проекту резервного водопостачання Маріуполя

19 липня 2018, 14:50
2169
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

У Міністерстві з питань тимчасового окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, під головування заступника Міністра Юрія Гримчака, відбулася нарада щодо пошуку резервних шляхів водозабезпечення населених пунктів, розташованих на півдні Донецької області. В тому числі були розглянути питання стосовно Маріуполя, інтереси якого представляли перший заступник міського голови Михайло Когут та керівник КП «Міськводоканал» Генадій Ізюмов. Про це повідомляє прес-служба МТОТ.

Як зазначається на сайті Міністерства, проблеми водопостачання південно-західної частини Донецької області досі залишаються не вирішеними. Через постійні обстріли незаконними збройними формуваннями зазнають пошкоджень Південно-Донбаський водовід, Донецька фільтрувальна станція, високовольтні лінії електропередач, які живлять насосні та фільтрувальні станції тощо. Ще більше ускладнює ситуацію питання безпеки технічного персоналу, а також неможливість проведення ремонтних робіт на пошкоджених ділянках магістральних водогонів через забруднення територій мінами та іншими вибухонебезпечними залишками війни.

Під час наради Михайло Когут поінформував присутніх щодо проблемних питань водозабезпечення Маріуполя та можливих шляхів їх вирішення. Крім того, представниками Донецького інституту води був презентований проект резервного водопостачання міста. У представленому проекті джерелами можуть бути ріки Кальчик та Кальміус, які протікають територією міста та вода із Старокримського та Павлопільського водосховищ.  Проектом передбачається будівництво 2-х водозаборів (Кальчикський та Кальміуський) та 5 нових сучасних фільтрувальних станцій на території міста.

За результатами наради досягнуто домовленостей щодо спільного опрацювання запропонованого проекту спеціалістами КП «Компанія «Вода Донбасу», Маріупольської міської ради, Донецької облдержадміністрації та Донецького інституту води з метою вироблення спільної позиції щодо можливості реалізації такого проекту для забезпечення Маріуполя необхідною кількістю якісної води. Наразі з усіма зацікавленими сторонами опрацьовується можливість впровадження Проекту.