Новини

Назад

У пришкільному таборі Маріуполя займаються англійською та арт-терапією

14 червня 2018, 15:30
1287
Освіта

У загальноосвітній школі № 52 працює дитячий табір в рамках проекту «Вчимося легко і вільно». Три викладача з Литви з 45 учнями школи різного віку проводять заняття з фізичної культури, англійської мови та займаються з ними арт-терапією.

За словами віце-мера літвоского міста Йонишкис Вайди Алекнавічене, проект фінансується Посольством Литви в Україні.

«Ми приїхали, щоб зробити табір для учнів цієї школи. Вчимо з дітьми англійську, займаємося фізичною культурою та арт-терапією. У той же час викладачі закладу можуть брати участь у заняттях, побачити щось нове та використовувати в своїх уроках», - зазначила Вайда Алекнавічене.

Заняття проводять весело та цікаво. Головне завдання – зацікавити, а також навчити дітей. Наприклад, уроки англійської проходять у формі гри. Заняття з фізичної культури - з елементами хореографії. А на арт-терапіях діти можуть передати всі свої почуття й емоції через малюнок.

Варто зазначити, що у рамках даного проекту, учні та викладачі школи № 52 відвідали навчальні заклади Литви. Були в установах різного типу, де подивилися на організацію виховного процесу. Вивчили особливості освіти та подальшого працевлаштування для людей з інвалідністю.

«Завдяки проекту, дітям цікаво проводити час у шкільному таборі. Я бачу, як у них горять очі, коли вони виходять після занять. Його реалізація - це розвиток, як для викладачів, так і освіти Маріуполя», - підкреслила заступник департаменту освіти Інна Дарменко.