Новини

Назад

У Маріупольському міському центрі зайнятості відбулось засідання круглого столу під гаслом: «Успішна молодь – наше майбутнє»

17 квітня 2018, 16:41
790
Соціальне забезпечення

У заході взяли участь представники студентських рад навчальних закладів та Маріупольської спілки молоді. Учасники круглого столу обговорювали питання щодо підвищення конкурентоспроможності молоді на ринку праці, пошуку роботи та здобуття додаткових навичок за сприянням сучасних сервісів служби зайнятості у рамках проекту Державної служби зайнятості  «Всеукраїнський кадровий резерв».

Директор Маріупольського міського центру зайнятості Юрій Чуприн поінформував учасників круглого столу про ситуацію на сучасному ринку праці та послуги служби зайнятості для молоді.

«Наразі у нашому активі діють Молодіжний центр «Profi Challenge», бізнес-школа для молоді «Startup», також ми працюємо над проектом «Всеукраїнський кадровий резерв», метою якого є створення банку відеорезюме молоді задля прискорення їх подальшого працевлаштування», - розповів Юрій Чупрін.

Заступник директора ЦЗ Світлана Міщенко мотивувала молодь до свідомого вибору професії, а також до активного пошуку роботи з використанням резюме та відеорезюме: «Наші фахівці можуть навчити вас якісно презентувати себе майбутньому роботодавцю та набути необхідних навичок для сучасного ринку праці».

Координатор Маріупольської спілки молоді та проекту «Молодіжна столиця» Олексій Копатько закликав студентські ради до активної життєвої позиції та презентував проект «Молодіжна столиця».

Представники студентського самоврядування висвітлили проблемні питання проходження стажування та пошуку роботи після завершення навчання, а також підвищення рівня конкурентоспроможності молоді на ринку праці.

В резолюції круглого столу його учасники наголосили на необхідності  системного і всебічного інформування молоді щодо роботи Молодіжного центру, бізнес-школи та поповнення Кадрового резерву, розміщення в навчальних закладах відповідних інформаційних матеріалів та забезпечення постійної участі представників студентського самоврядування навчальних закладів міста у роботі Маріупольського міського центру зайнятості.