Новини

Назад

У маріупольських багатоповерхівках з'являються безшумні ліфти

26 червня 2017, 13:26
980

У Маріуполі приступили до реалізації міської програми з капітального ремонту та реконструкції ліфтів багатоквартирних житлових будинків на 2017-2021 роки. По вулиці Зелінського, 108 здійснюється заміна ліфтів в двох під'їздах. Роботи вже виконані на 70%. Якість їх виконання перевірив міський голова Вадим Бойченко.

До кінця поточного року заплановано заміну 21 аварійного ліфта на суму близько 14 мільйонів гривень. Так, ліфт по вул. Зелінського, 108 в першому під'їзді вже шостий в місті, який замінюється за рахунок коштів міського бюджету. В цьому ж будинку встановлюють новий ліфт ще в одному під'їзді. Їх сумарна вартість, враховуючи роботу підрядної організації, становить понад 1 млн грн.

За словами мешканців будинку, ліфт не ремонтувався з моменту заселення в будинок. Тому вони з розумінням ставляться до того, що на його заміну потрібно близько двох місяців. Ліфти, які тут встановлюють, білоруського виробництва. Вони оснащені сучасним обладнанням, котре дозволяє економити електроенергію, вони безшумні і з плавним ходом. Міський голова особисто перевірив роботу нового ліфта, піднявшись в ньому на верхні поверхи. Але монтаж ще не до кінця завершено,  попереду ще ряд випробувань та перевірок його безпеки.

Для на нас на першому місці безпека городян. На сьогоднішній день ряд ліфтів у Маріуполі виробили свій ресурс та відповідно потребують капітального ремонту. Але ремонт деяких з них не дасть очікуваного результату – їх необхідно замінювати. Тому ми розробили програму, згідно з якою будемо системно виводити з експлуатації старі ліфти, замінюючи їх сучасними
прокоментував Вадим Бойченко