Новини

Назад

У Маріуполі затвердили Програму зайнятості населення на 2018-2020 роки

16 травня 2018, 18:02
1242
Засідання виконавчого комітету

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Маріупольської ради. У ході виконкому затвердили Програму зайнятості населення на 2018-2020 роки. Вона дозволить розширити можливості для реалізації права громадян на гідну працю, створити умов для підвищення рівня зайнятості населення та задоволення потреби роботодавців у кваліфікованих кадрах.

За словами директора  Маріупольського міського центру зайнятості Юрія Чуприна, у роботі міського центру зайнятості цього року є три пріоритетні напрямки – професійна орієнтація, допомога у розвитку малого та середнього бізнесу та створення комфортності у послугах центру зайнятості.

Згідно з програмою, пріоритетними напрямками діяльності міського центру зайнятості на 2018-2020 роки будуть: сприяння працевлаштуванню незайнятих громадян, скорочення терміну тривалості безробіття, адресна робота з людьми з інвалідністю, внутрішньо переміщеними особам, демобілізованими військовослужбовцям, співпраця з роботодавцями, сприяння ефективної зайнятості населення шляхом реалізації активних програм на ринку праці, забезпечення партнерських стосунків з соціальними партнерами міста у вирішенні питань зайнятості населення.

Планується забезпечити  роботою за сприянням служби зайнятості  біля 7 тисяч осіб, в тому числі  4,5 тисяч зареєстрованих безробітних. Працевлаштувати на новостворені робочі місця за рахунок компенсації роботодавцям заробітної плати та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування   до 150 безробітних пільгових категорій та направити  на професійне навчання та підвищення кваліфікації біля 3200  безробітних.

Передбачається охопити профорієнтаційними послугами до 90% зареєстрованих  безробітних та понад 27 тисяч осіб з числа  зайнятого населення, в тому числі біля 3,5 тисяч осіб з числа  випускників різноманітних навчальних закладів. З цією метою  будуть проведені тематичні семінари для молоді, презентації професій та інші масові заходи.

Для якісного задоволення потреб роботодавців у робочих центром зайнятості спільно з соціальними партнерами будуть організовані семінари, круглі столи, дні роботодавців, ярмарки вакансій,  аукціони претендентів, а також використовуватися  сучасні інформаційні технології та сервіси - відео та мультимедійне резюме, онлайн-співбесіди  з роботодавцем, відео-презентації, відео-вакансії підприємств, електронний кабінет роботодавця.