Новини

Назад

У Маріуполі за два роки придбано 83 одиниці пасажирського транспорту

15 грудня 2017, 13:22
2686
Транспорт

КП «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» за два роки поповнилося 83 одиницями нового транспорту на загальну суму 203 млн грн. Це автобуси, тролейбуси та трамваї, велика частина яких пристосована під потреби людей з інвалідністю. Про це розповів під час сесії міської ради директор КП МТТУ Віталій Донев.

За інформацією Віталія Донев, за рік підприємство перевозить близько 78 млн осіб, 55 млн з яких - пільгові категорії населення. Парк пасажирської техніки становить 176 одиниць, які курсують по 40 міських маршрутах. У штаті Управління працює 1369 чоловік.

Крім нового транспорту, з'являються і нові маршрути. Змінюються старі зупинкові павільйони на сучасні з електронним табло розкладу руху тролейбусів, автобусів та маршруток. Також поліпшуються умови праці співробітників МТТУ. Крім цього, на підприємстві почали виконувати капітальний ремонт рухомого складу. На міські маршрути вже вийшли відреставровані тролейбуси та трамваї.

Міський голова Вадим Бойченко підкреслив, що транспорт Маріуполя потрібно розвивати і надалі для того щоб змінити співвідношення приватного та комунального транспорту.

Ми закуповуємо транспорт. Далі перейдемо на етап його розвитку. І частка комунального буде превалювати над приватним - я хочу, щоб на вулицях міста його було 70%
резюмував Вадим Бойченко.