Новини

Назад

У Маріуполі встановлюють зупинкові павільйони нового зразка

03 серпня 2017, 14:58
2921

В рамках робочого об'їзду перший заступник міського голови Олександр Голтвенко проконтролював хід роботи з установки муніципальних зупиночних павільйонів нового зразка уздовж 15-го маршруту. Наприклад, один з них найближчим часом з'явиться на зупинці вулиці 130-ї Таганрозької дивізії.

На ній уже закладено основу під сучасну зупинку. Поки ведуться роботи Олександр Голтвенко звернув увагу підрядника на необхідність обладнати зупинку з усіх боків елементами доступності. Він нагадав комунальним підприємствам про комплексний підхід в установці зупинкового місця – а це й благоустрій тротуарів, які примикають до зупинки.

Перший заступник міського голови розповів, що той єдиний архетип зупинок, який був прийнятий у Маріуполі, пройшов випробування в інших містах. «За основу був узятий досвід Праги, ці ж зупинкові павільйони встановлюються в Києві, подібні - у Вінниці, Дніпропетровську та Харкові. Маріуполь взяв кращий досвід тих зупиночних павільйонів, які вже експлуатувалися в інших містах не тільки України, але й Європи », - зазначив він.

Зупинка нового зразка вже з'явилася в районі заводоуправління металургійного комбінату «Азовсталь». Цього року планують оснастити такими ж сучасними павільйонами всі зупинки вздовж найдовшого 15-го маршруту, що з'єднує Центральний та Лівобережний райони.

Бізнесмени, які хочуть продовжити вести на зупинці свою підприємницьку діяльність, погодилися виконати установку зупинкового павільйону нового зразка за свій рахунок. Зупинки, не затребувані бізнесом, стануть муніципальними - вони будуть обладнані за кошти міського бюджету.

Як зазначив Олександр Голтвенко, установка сучасних павільйонів не обмежиться тільки 15-м маршрутом: «Надалі ми поступово будемо рухатися та розширювати охват цими зупинками всього міста».