Новини

Назад

У Маріуполі вирішують житлові питання

19 серпня 2017, 09:44
1543
Засідання виконавчого комітету

На засіданні виконкому затвердили ряд питань, які стосувалися надання житла. Черга на квартири дітям-сиротам, військовослужбовцям та соціально незахищеним особам значно здвинулася за останній час. За 2016 та 2017 роки у Маріуполі отримала квартири 81 сім’я.

На виконкомі затвердили питання про покупку квартир для сім’ї загиблого працівника СБУ та вдові військового. Також проголосували «за» прийняття до черги на отримання житлової площі з державного житлового фонду 33 маріупольців.

Затвердили й проект-рішення для надання житла 25 дітям-сиротам. Вадим Бойченко підкреслив, що отримання житла сиротам – це заслуга кожного маріупольця. "Коли продавці дізнавалися для кого купуються квартири, вони залишали все, що могло би стати у нагоді", - зазначив міський голова.

 

 

Областю та містом зроблена робота, яка стала великим кроком уперед. Вперше за роки незалежності України у Маріуполі сироти отримали житло з правом приватизації. Це була довгоочікувана подія для маріупольців. Вони отримували ключі зі сльозами на очах
додав Вадим Бойченко.

На квартирному обліку для отримання житла у Маріуполі станом на 15 серпня состоїть 7247 сімей. Із них з правом позачергового отримання житлової площі – 917,  з правом першочергового отримання житлової площі – 2120, на загальній черзі - 4210. У 2016 році з міського бюджету виділили більше 16 млн гривень на покупку житла працівникам медичної та культурної сфери, спортсменам, многодітним сім’ям, представникам правоохоронних органів та для відселення жителів аварійних будинків по пр. Будівельників, 22 та  вул. Гаванної, 25.

Із фонду повторного заселення виділили 17 квартир трьом многодітним сім’ям, пенсіонеру МВС, двом учасникам АТО, сироті та 10 особам із загальної черги.

Відбулися зміни і в черзі на житло із соціального фонду. У 2016 та 2017 роках виділили 8 квартир для сімей з неповнолітніми дітьми, сім’ям, які мають на утриманні дітей-інвалідів та які знаходяться у загальній черзі. Всього соцжитлом забезпечено 78 сімей.