Новини

Назад

У Маріуполі відзначили День біженця

28 червня 2018, 10:31
1359
Суспільство, Соціальне забезпечення

Вже четвертий рік поспіль Агентство ООН у справах біженців у Маріуполі проводять заходи, присвячені Міжнародному дню біженця. Цього року вони відбулися біля школи № 68, що на МКР «Східний». Взяли участь у флешмобі та запустили кульки разом з дітлахами заступник міського голови Ксенія Сухова та голова офісу Агентства ООН у справах біженців Діну Ліпкану.

Місце проведення Дня біженця обрали не випадково, адже на стіні школи намальований великий мурал, який символізує мир і солідарність. Для сімей, які вимушено покинули свої домівки, підготували розважальну програму.

«Маріуполь – місто солідарності. Ми готові приймати внутрішньо переміщених осіб, надавати їм допомогу та підтримку, допомогти обзавестися житлом на надати умови для повноцінного життя. У цьому зроблено впевнені кроки. Працює соціальний гуртожиток, закуповуються квартири та продовжується будівництво житла для нових маріупольців. Крім того, вони можуть отримати різноманітний вид допомоги», - розповіла Ксенія Сухова.

Так, діти брали участь у конкурсі малюнків «Ось мій дім» та яскравому флешмобі. Також для учасників заходу була представлена ярмарка організацій, що надають допомогу населенню, постраждалому від конфлікту.

«День біженця – це не свято. Сьогодні ми об’єдналися всі разом, що виразити знак солідарності тим, хто вимушено покинув свої домівки. Ми, як міжнародна структура, дуже вдячні за співробітництво та допомогу міській владі», - зауважив Діну Ліпкану.