Новини

Назад

У Маріуполі відкрили водопровідну насосну станцію «Сартанська»

26 квітня 2018, 17:47
3003
Житлово-комунальне господарство

Станцію було реконструйовано за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Уряду Німеччини. Загальна вартість реалізації проекту становила 18 млн 343 тис грн. Близько 80% від необхідної суми було профінансовано міжнародними донорами. За рахунок інвестиційної програми Міськводоканалу виконано роботи на суму 4,3 млн грн. Тепер понад 40 тисяч населення Кальміуського району зможуть отримувати якісну послугу з подачі холодної води.

Під час презентації проекту міський голова Вадим Бойченко зауважив, що будівля, та цілком система насосної станції, давно застаріла та не бачила ремонту більше 30 років.

Станція не мала змоги забезпечувати водний режим для того, щоб якісно надавати послугу 40 тисячам людей. Сьогодні цей об’єкт показник того, якими мають бути всі насосні станції
Вадим Бойченко

Водопровідна насосна станція забезпечує холодною водою близько 40 тисяч населення, які проживають у центральній частині Кальміуського району міста Маріуполя, та близько 700 установ та організацій, зокрема металургічний комбінат Ілліча.

Реалізація проекту стала можлива завдяки Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ), що надав сталеві труби, насосне обладнання, запірну арматуру, шафи управління з перетворювачами частоти та інші матеріали на загальну суму 14,0 млн грн. Монтаж обладнання, ремонт конструкцій та споруд будівлі насосної станції був виконаний за рахунок інвестиційної програми Міськводоканалу на суму 4,3 млн грн.