Новини

Назад

У Маріуполі відкрили новий корпус Донецького державного університету управління

31 серпня 2017, 16:01
4663
Суспільство, Освіта

Сьогодні в Маріуполі свої двері відкрив новий п'ятиповерховий корпус Донецького державного університету управління, розташований по провулку Аеродромному, 7. Для створення комфортних умов навчання інвестиції Маріупольської міської ради та донорів склали близько 20 мільйонів гривень.

Урочисте відкриття ще одного вузу-переселенця в Маріуполі відвідали Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, Перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець,​ міський голова Вадим Бойченко,  заступник голови ДонОДА Владислав Лаврик та керівники містоутворюючих підприємств.

Почесні гості перерізали стрічку, оглянули відремонтовані аудиторії та поспілкувалися зі студентами університету.

Новий корпус включає в себе 6 лекційних залів та 34 навчальних аудиторії. У будівлі проведено роботи з утеплення, внутрішнього косметичного ремонту, благоустрою, а корпус обладнали меблями та оргтехнікою. Тут розмістяться факультети «Права та соціального управління» і «Економіки», а також центри довузівської підготовки, післядипломної освіти та Регіональний центр навчання.

Навчальний процес в новому корпусі розрахований на 930 студентів денної та заочної форм навчання, з них 343 - переселенці з Донецької та Луганської областей, 289 - з інших міст, 55 – жителі «сірої зони».

У перспективі планується придбання гуртожитку для студентів та викладачів. На даний момент розробляється проектно-кошторисна документація для реконструкції гуртожитку, де зможуть проживати 350 студентів-переселенців.

В ході спілкування зі студентами Вадим Бойченко зазначив, що маріупольська родина вищих навчальних закладів міста поповнилася трьома вузами-переселенцями з Донецька. Він підкреслив, що їх релокація створить додатковий потенціал для розвитку міста, дозволить залучити до Маріуполя кваліфіковані кадри з числа внутрішньо переміщених осіб, забезпечить приплив молоді в місто для навчання і дозволить підготувати молоді перспективні кадри для роботи в міських установах.

«Я хочу, щоб ми в Маріуполі сформували освітній кластер, щоб на науці базувалася наша економіка. Це стане ключем на шляху її диверсифікації. Таким чином, ми сформуємо ринок праці, збережемо інтелектуальний, управлінський потенціал молодих умів. Але найголовніше - ми надаємо молоді можливість вибору. І вони роблять його на користь Маріуполя, відповідно він буде молодіти та розвиватися»,
підкреслив Вадим Бойченко.

На завершення гості написали теплі слова привітання в пам'ятній Книзі вузу.​