Новини

Назад

У Маріуполі відбулося відкриття бізнес-школи для молоді

22 березня 2018, 08:00
1337
Соціальне забезпечення

За останні декілька років сфера бізнесу у Маріуполі швидко розвивається. Гранти на відновлення власної справи та розвиток регіону сприяють розвитку підприємницької ініціативи та створенню нових робочих місць. Службою зайнятості створені та працюють Консалтингові пункти та Центри розвитку підприємництва для інформування та надання консультацій громадянам щодо започаткування власної справи, наявних грантових програм та інших можливостей розвинути свій бізнес.

На сьогодні багато підприємств відкриваються молодими фахівцями. Молодь покоління Z швидше орієнтується у світових та локальних тенденціях та починає свій кар’єрний шлях ще в роки студентства, а іноді і раніше. В допомогу молодим та ініціативним представникам суспільства Маріупольський міський центр зайнятості відкрив бізнес-школу для молоді "Start Up" для молоді 16-25 років, де вони дізнаються про основи ведення підприємницької діяльності, поспілкуються з експертами у сфері бізнесу та зможуть сформувати власні ідеї в успішні бізнес-проекти.

На перше урочисте засідання були запрошені партнери служби зайнятості, які ознайомили присутніх з поняттям «підприємництво» та рисами, якими необхідно володіти сучасному підприємцю.

Тренер Ділового клубу «Партнер» Лариса Петрова запропонувала оцінити власні можливості і потенціал в тренінг-грі «Життєвий капітал».

Координатор ПРООН Дмитро Курочка розповів про грантерів, які вже перетворили бізнес-ідеї на власну справу та закликав молодь не боятися, і сміливо намагатися втілити свої ідеї.

Рекрутер Центру перенавчання та працевлаштування Благодійного фонду «Карітас Маріуполь» Тетяна Вейдер ознайомила молодь з можливостями самовизначення, проходження професійної орієнтації, набуття досвіду у громадських роботах, варіантах пошуку роботи та працевлаштування.

Фахівець центру зайнятості Софія Арзуманова разом зі студентами підсумували розглянуті корисні поради та обговорили ідеї їх власного бізнесу.