Новини

Назад

У Маріуполі відбулася міжнародна конференція лікарів з питань педіатрії

20 липня 2018, 15:43
1224
Медицина

Сьогодні у Маріуполі відбулася міжнародна конференція «Захід зустрічає Схід. Рідкісні захворювання та нутритивна підтримка у клінічній практиці лікаря». У заході взяли участь єврокомісар, професор Вільнюського університету Арунас Валілуіс та викладацький склад Львівського національного медичного університету. З успішним проведенням конференції учасників привітала заступник міського голови Ксенія Сухова.

Переважна кількість питань стосувалася педіатрії. Під час конференції маріупольські сімейні лікарі, педіатри, терапевти, завідуючі міськими амбулаторіями, міські дитячі спеціалісти та керівники медичних центрів заслухали доповіді Арунаса Валілуіса та викладача Львівського національного медичного університету Леоніда Дубея.

Теми виступів стосувалися діагностики та лікування рідкісних захворювань у дітей: пневмонія, лімфопроліферативний синдром, хвороба Фабрі та Помпе, синдром млявої дитини та інше.

«Мені дуже приємно бути в вашій країні. Ми вчора консультували дітей у вашій лікарні та хочу відзначити, що лікування проходить згідно з європейськими стандартами», - зауважив Арунас Валілуіс.

Заступник міського голови підкреслила, що конференція стане початком дружніх відносин. Також акцентувала увагу на розвиток потужного медицинського кластеру у Маріуполі.

«У стратегії розвитку міста медицина займає одну із ведучих позицій. Робимо акцент на дитячу медицину. Проведення таких конференцій для нас дуже важливі. Маріуполь виділяє великий фінансовий ресурс, у тому числі за підтримки європейських партнерів, для ремонтів, будівництва та оновлення матеріально-технічної бази у закладах медицини. Займаємося професійним розвитком наших лікарів», - зауважила Ксенія Сухова.