Новини

Назад

У Маріуполі студентів мотивували до підприємницької діяльності

26 квітня 2018, 16:49
817
Суспільство

Студенти 1-4 курсів Донецького державного університету прийняли  участь в акції «Випускник» під девізом «Успішна молодь - наше майбутнє». Близько 50 студентів навчали техніці пошуку роботи, правилам складання різних видів резюме та мотивували до започаткування власної справи.

З метою сприяння поширенню інформації та поповненню кадрового резерву, фахівцями Маріупольського міського центру зайнятості постійно проводиться профорієнтаційна та профінформаційна робота зі випускниками професійних навчальних закладів - майбутніми працівниками різних сфер діяльності.

Сучасне суспільство та роботодавці вимагають новітніх методів пошуку роботи та самопрезентації. Однією з таких форм є презентація себе роботодавцю за допомогою відеорезюме. Студентській молоді було надано вичерпну інформацію про сучасні технології роботи центру, основні завдання та цілі роботи бізнес-школи. А також провели презентацію Молодіжного центру, розповіли щодо запису та структури відеорезюме,  запропоновали кваліфіковану допомогу у цьому питанні.

Захід також був присвячений питанню самозайнятості молоді, орієнтації її на відкриття власного бізнесу. Допоміг розкрити це питання координатор ПРООН в м. Маріуполь Дмитро Курочка. Студентам було запропоновано переглянути мотиваційні ролики з успішними прикладами започаткування підприємницької діяльності, а також проведена бесіда на тему грантової системи.