Новини

Назад

У Маріуполі Посол Швеції зустрівся з внутрішньо переміщеними особами

08 лютого 2018, 17:37
893

До Маріуполя прибули Посол Швеції в Україні Мартін Хагстром та Глава Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг. У рамках візиту вони спільно з секретарем міської ради Степаном Махсма та заступником міського голови Ксенією Суховою поспілкувалися з переселенцями та відповіли на питання.

Зустріч пройшла на базі Центру соціальних служб. Зустріла гостей директор Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Маріупольської міської ради Надія Астанина. Вона розповіла про особливості роботи центрів та про що надаються в них послуги.

«Сьогодні це затребувані центри. Туди звертаються як внутрішньо переміщені особи, так і маріупольці. Саме за допомогою людей, які чітко розуміли свої потреби, ми сформували центри підтримки. Разом з ними ми вчилися новому і напрацьовували досвід. Тепер таких центрів у нас шість, кожен з них розвивався з урахуванням потреб людей, які до них приходили за допомогою», - зазначила Ксенія Сухова.

Присутні внутрішньо переміщені особи розповіли, як вони переїхали до Маріуполя, які можливості перед ними відкрилися і які труднощі долали. У той же час вони відзначили, що найскладніші їхні запитання знаходяться у компетенції держави, а не міста.

Мортен Енберг розповів, що Рада Європи при розробці програм допомоги в першу чергу враховує потреби людей і тому такі відкриті діалоги вкрай важливі.

«Для мене важливо на власні очі бачити, як тут розвивається ситуація, щоб розуміти, чим у подальшому ми можемо допомогти. Приємно бачити активних людей, які готові працювати тут на місці і покращувати ситуацію», - підкреслив Мартін Хагстром.