Новини

Назад

У Маріуполі Посол Швеції та Голова Ради ЄС впевнилися у прозорості роботи з громадянами

08 лютого 2018, 17:49
875
Суспільство

Посол  Швеції в Україні Мартін Хагстрьом та Голова Ради ЄС в Україні Мортен Енберг відвідали Центр надання адміністративних послуг і Єдиний сервісно-аналітичний центр (UASC) на базі Головного управління Національної поліції в Донецькій області.  Вони націлені на прозорість, відкритість роботи муніципалітету та підвищення рівня безпеки городян.

Правоохоронці розповіли, що UASC – це унікальна система регіонального захисту, яка складається з двох відділів – центру  управління нарядами поліції та аналітичного центру. Його головна унікальність – програмне забезпечення. Завдяки сучасним камерам, можна автоматично відслідкувати номер, модель та колір автомобіля. Крім того, система може розпізнавати обличчя та реагувати на різке підвищення шуму. Також гостям розповіли про мобільний додаток «Поліція Донеччини», який працює в нашому місті з березня минулого року. Гості були вражені роботою аналітичного центру та залишили позитивні відгуки.

Згодом, Посол Швеції та Голова Ради ЄС завітали до Центру надання адміністративних послуг.  Наразі ЦНАП надає більше 150 послуг різноманітного характеру. Щоденно в установі обслуговується близько тисячі людей.

«ЦНАП працює за принципом «фронт-офісу», завдяки якому місто зробило виклик корупції. Працівники центру націлені на прозору роботу, швидкий та якісний результат. Тут можна зареєструвати місце проживання, отримати довідку щодо місця реєстрації проживання, вирішити питання житлово-комунального господарства або оформити паспорт», - зауважив секретар міської ради Степан Махсма.​