Новини

Назад

У Маріуполі покращують якість медобслуговування для дітей

13 вересня 2017, 16:34
1058
Медицина, Житлово-комунальне господарство

У третьому дитячому інфекційному відділенні Маріупольської міської лікарні № 4 ім. І. К. Мацука проходить глобальна реконструкція. Там з'явиться сучасний сервіс для обслуговування, з відремонтованими кімнатами і новим медобладнанням. На хід робіт подивилася заступник міського голови Ксенія Сухова.

За її словами, ремонт приміщенню був просто необхідний. Від відвідувачів часто надходили скарги, тому міська влада прийняла рішення негайно приступити до робіт. «Персонал відділення приймає не тільки жителів Маріуполя, а й прилеглих районів. Заміною матраців і ліжок ми б не вирішили проблему, тому приступили до капітальних змін», - зазначила Ксенія Сухова.

Зараз там оновлюють коридори, міняють вікна, двері, електропроводку та перепланують палати, роблять санвузли, кімнати відпочинку для медпрацівників. Керівник підрядної організації зазначив, що все виконується за сучасними стандартами, з урахуванням енергоефективних технологій.

За кошти міського бюджету закуплять нове сучасне обладнання, а також м'який і твердий інвентар. Ремонтні роботи фінансує комбінат «Азовсталь» на суму понад 7 млн гривень. Уже наступного року в приміщенні запрацює оновлене інфекційне відділення й інфекційна реанімація для дітей. Головний лікар міської лікарні № 4 Володимир Жигіль підкреслив, що при закупівлі меблів будуть враховувати потреби дітей різного віку - відділення обслуговує пацієнтів від 0 до 18 років.

«Ми хочемо зробити приміщення комфортабельним, адже це робиться для дітей - нашого майбутнього. При розробці проекту, ми ставили перед собою завдання створити комфортні умови не тільки для пацієнтів, але і для медичного персоналу », - підсумувала заступник міського голови.