Новини

Назад

У Маріуполі почала роботу виставка дитини з аутизмом

24 квітня 2018, 13:52
1311
Суспільство, Освіта, Культура

У адміністративній будівлі Маріупольського торгівельного морського порту відкрилася виставка учня дев'ятого класу школи № 52 Данила Козятинського. Дитина страждає від розладів аутистичного спектру. Хлопець представив глядачам десятки своїх картин, в які вкладена безмежна любов до життя.

Данил Козятинський малює не так давно. Трохи більше, аніж півроку. Його картини – яскраві та не схожі один на одну. Всі роботи передають позитивні емоції  та жагу до життя. Вони підтверджують, що Данил готовий відкриватися світу та боротися з виникаючими складнощами.  Школяр навіть малює картини на замовлення. На виручені кошти купує матеріали для малювання. Мріє потрапити до Японії.

«Нас дуже вразила робота «Ангел». Вона передає всі почуття та емоції Данила. Я би дуже хотіла, щоб ця картина прикрашала кімнату моїх дітей», - зазначила голова громадської організації «Сімейне коло» Ганна Мартинова.

Перша виставка картин хлопця відбулася у школі, в якій він навчається.  У закладі проводили захід, присвячений Всесвітньому дню розповсюдження інформація про аутизм. Ще тоді його роботи підкорили всіх. А Маріупольський морський торгівельний порт запропонував Данилу Козятинському показати своє бачення світу й працівникам установи.

Виставка працюватиме до 7 травня. Тепер працівники підприємства можуть насолоджуватися талантом Данила Козятинського.​