Новини

Назад

У Маріуполі обговорили проблеми сталого розвитку міст

18 травня 2018, 13:15
1237
Суспільство, Освіта

У Донецькому державному університеті управління відбувся круглий стіл у рамках Міжнародної науково-практичної конференції: «Публічне управління для сталого розвитку: виклики та перспективи на національному та місцевому рівнях».

На круглому столі були присутні заступник міського голови Ксенія Сухова, голова офісу УВКБ ООН у Маріуполі Діну Ліпкану, ректор Донецького державного університету управління Світлана Марова, представники вишів країни та міжнародних організацій.

Ксенія Сухова зауважила, що Маріуполь вже зробив кроки для сталого розвитку міста: «Міська рада, як ніхто інший розуміє важливість сталого розвитку. Для цього ми зробили вже певні кроки. Розробили Стратегію розвитку міста до 2021 року. Вона допомагає нам мати чіткий вектор  розвитку та знати, яким буде наше місто у майбутньому. Для нас важливо, щоб молодь залишалася у Маріуполі, а жителі любили своє місто».

Міжнародна конференція проводилася за ініціативою кафедри публічного управління та адміністрування Донецького державного університету управління. До її роботи приєдналися понад 100 учасників, серед яких видатні науковці України, Польщі, Словаччини та Грузії.

За словами Світлани Марової, тема публічного права – сучасна та актуальна. За її думкою, Маріуполь «став на рейки» сталого розвитку: «Тому для того, щоб ці кроки були потужними, більш ефективними - необхідний такий діалог влади, освіти, представників громадськості. Бажаю плідної співпраці та результату від заходу», - підкреслила ректор.