Новини

Назад

У Маріуполі можна вибрати сімейного лікаря, терапевта і педіатра онлайн

16 лютого 2018, 15:18
4732
Медицина

Медичний портал Маріуполя «MedKontrol» створив окремий розділ, де кожен повнолітній житель міста може вибрати собі сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Нововведення реалізовано в рамках національної програми Міністерства охорони здоров'я України «Обери свого лікаря».

Відтепер вибір лікаря першої щаблі не буде пов'язаний з місцем проживання. Кожен бажаючий може підписати декларацію з нинішнім лікарем. Більш цього, в цьому році, з 1 квітня, кожен зможе за бажанням змінювати лікаря необмежену кількість разів, підписавши нову декларацію з іншим фахівцем.

При виборі лікаря кожен може керуватися своїми критеріями: поради родичів, друзів, колег по роботі або ж власний досвід і т.п. На медпорталі «MedKontrol» для кожного лікаря створено окрему сторінку із зазначенною найважливішою інформацєю - спеціалізація, досвід роботи, категорія, освіта, трудова діяльність і наукові ступені. Це також допоможе виборати доктора. Для зручності вибору всі сімейні лікарі, терапевти і педіатри розподілені по районах міста.

Важливим фактором є відгуки самих пацієнтів. «MedKontrol» неодноразово заявляв про критерії модерації відгуків, які забезпечують їх максимальну об'єктивність і коректність.

Крім того, на медичному порталі можна буде ознайомитися з докладною інформацією про сам механізм підписання декларації, необхідні кроки та необхідних документах.

Для інформованості жителів міста про проведену кампанії вибору лікаря медичний портал спільно з управлінням охорони здоров'я планує широке поширення плакатів в місцях соціального значення про можливості нової послуги.