Новини

Назад

У Маріуполі медпрацівники навчаються основам комунікації з громадою

27 березня 2018, 09:50
873
Медицина

У Фонді розвитку Маріуполя стартував тренінг для фахівців медичної сфери в рамках міського проекту «Доброзичлива медицина». Медики вивчатимуть сучасні підходи до комунікації з громадськістю та пацієнтами, щоб допомагати маріупольцям розібратися в особливостях медичної реформи.

Фахівці Центрів первинної медико-санітарної допомоги ознайомляться з сучасними підходами до роботи з різними цільовими групами громадськості. Розширять свої знання з дружньої комунікації з пацієнтами. Таке навчання повинно допомогти діалогу між жителями Маріуполя та професійним медичним співтовариством. А значить більше городян зможуть розібратися у медреформі, зрозуміють нові процедури надання медичної допомоги, усвідомлено підійдуть до вибору свого фахівця та підписанням декларації з сімейним лікарем.

«Найчастіше знання людини про зміни у медичній сфері залежить від його контакту з фахівцями лікарень. А значить наше завдання - дати працівникам реєстратур і лікарям дієві інструменти, як доносити цю суспільно значиму інформацію до відвідувачів, пояснити, на чому робити акцент, і як розвінчувати численні міфи, якими оточена ця тема», - розповіла координатор проекту« Доброзичлива медицина », керівник Регіонального центру навчання і розвитку Уляна Токарєва.

Це перший із серії тренінгів для фахівців медичної сфери Маріуполя, які заплановані в рамках проекту «Доброзичлива медицина». Серед завдань проекту: навчання медичних кадрів, поширення інформації про медичну реформу в місті, популяризація звернень до лікаря замість самолікування.

Проект «Доброзичлива медицина» реалізується громадською організацією «Фонд розвитку Маріуполя» спільно з Маріупольським міським радою в рамках проекту «Зміцнення суспільної довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).