Новини

Назад

У Маріуполі фасади будівель та вітрини магазинів очищають від засилля реклами

04 жовтня 2017, 16:35
1508
Суспільство, Економіка

Центр міста змінюється на очах. Власники магазинів упорядковують вітрини відповідно до прийнятих у Маріуполі правил розміщення вивісок на торгових об'єктах. Вже є перші результати. Про досягнення та подальші плани благоустрою вулиць і проспектів Маріуполя від нагромадження реклами розповів перший заступник міського голови Олександр Голтвенко.

Він зазначив, що центр міста крок за кроком звільняється від великої кількості реклами на фасадах будівель, а вітрини магазинів стають більш доглянутими і приємними на вигляд. «Завдяки тій роботі, яка велася, ми бачимо, що магазини намагаються створювати вітрини – пішли від вивісок, які були раніше, та облагородили фасадну частину», - розповів перший заступник мера.

Однак не всі підприємці йдуть на зустріч місту і його жителям. Наприклад, біля підземного переходу з боку магазину «Казка» немає такого обсягу реклами, на відміну від тих торгових об'єктів, які розміщені нижче.

«На жаль, є підприємці, що ведуть запеклу боротьбу та відстоюють засилля реклами на своїх фасадах, що псує зовнішній вигляд Маріуполя. Ми дали їм достатньо часу, щоб вони самостійно виконали цю роботу. Ті підприємці, які не готові міняти вітрини своїх магазинів, приводити їх до нормального європейського рівня - до них місто буде змушене застосовувати штрафні санкції», - підкреслив Олександр Голтвенко.

Маріуполь продовжить планомірну роботу по звільненню центральних вулиць міста від нагромадження реклами. У планах до кінця року прибрати близько 80 штендерів, які захаращують тротуари та заважають перехожим.