Новини

Назад

У Маріуполі до кінця жовтня 99% будинків буде забезпечено приладами обліку тепла

05 жовтня 2017, 17:12
921
Житлово-комунальне господарство

У місті 1881 будинок з центральним опаленням. У 1382 з них вже встановлені лічильники тепла. До початку листопада планується встановити ще 483 прилада обліку теплової енергії. Про це розповіли заступник директора департаменту розвитку житлово-комунальної інфраструктури Петро Чекер та начальник управління енергетичних підприємств Дмитро Мірошниченко.

Згідно Закону про комерційний облік теплової енергії та водопостачання співвласники будинків, в які подається центральне опалення, повинні встановлювати прилади обліку тепла за власні кошти. «Щоб уникнути цього навантаження для населення, було прийнято рішення встановлювати прилади обліку теплової енергії за рахунок коштів міського та обласного бюджетів», - розповів Петро Чекер.

Кошти виділені, як на нові прилади, так і ті, які не пройшли перевірку або були вкрадені. «У рамках реалізації програми по установці лічильників за рахунок коштів міського бюджету буде встановлено 248 приладів, 136 з них вже встановлено», - прокоментував Дмитро Мірошниченко.

Після встановлення закуплених лічильників, 99% житлових будинків міста буде забезпечено приладами обліку теплової енергії.