Новини

Назад

У Маріуполі Центр медіації допомагає вирішувати конфлікти

23 березня 2018, 15:22
926
Соціальне забезпечення

На базі Центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді працюють Центри медіації. Мета їх роботи - проведення переговорів між конфліктуючими сторонами для того, щоб знайти рішення для всіх сторін. Діалог проходить за участю посередника - медіатора.

За допомогою до Центру медіації може звернутися будь-який житель міста, який бажає вирішити складну конфліктну ситуацію шляхом компромісу, методом дієвого примирення. Основні принципи медіації - добровільність, конфіденційність, рівноправність і співробітництво сторін, нейтральність і незалежність медіатора.

Як зазначила директор Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Надія Астаніна, в Центрі можуть вирішувати найрізноманітніші конфліктні питання:

  • досудовий розгляд способів участі батьків, які перебувають в розлученні, конфлікті, у вихованні та проживанні дітей;
  • досудове вирішення питання компенсації завданих збитків (фізичного, матеріального, морального) шляхом примирення;
  • вирішення питань про можливість збереження сім'ї, особистісних суперечок, не доводячи до судового розгляду про розірвання шлюбу;
  • дозвіл і запобігання спірних і конфліктних ситуацій на всіх рівнях системи освіти (допомога у вирішенні конфліктів між батьками і дитиною в сім'ї і школі);
  • досудове врегулювання питань, пов'язаних з правопорушеннями неповнолітніх і молоді.