Новини

Назад

У Маріуполі 63 сім'ї отримає ключі від службового житла

15 червня 2018, 17:13
1347
Суспільство, Засідання виконавчого комітету

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Маріупольської міськради затвердили протокол комісії з розподілу та надання житла для тимчасового проживання переселенців, а вже завтра 63 сім'ям вручать ключі від службових квартир. Міська влада продовжує працювати над тим, щоб максимально допомогти з житлом новим маріупольцям.

Директор департаменту по роботі з активами Світлана Штенда розповіла, що 13 червня на комісії визначили переможців і розподілили 63 службові квартири без права подальшої приватизації. Вибирали згідно із затвердженими критеріями і балам.

Всього набули 15 однокімнатних квартир, 26 - двокімнатних, 21 - трикімнатну, 1 - чотирикімнатну. Купували квартири виходячи від ціни і якості. В результаті квартири отримають 18 сімей представників силового блоку, 12 - сфери медицини, 19 - освіти, 14 -інші. При розподілі квартир керувалися з розрахунку 6 квадратних метра на людину і відштовхувалися від довідки місця реєстрації в Маріуполі. Таким чином, склад сім'ї до двох людини  отримає однокімнатну квартиру, три людини - 1-2х кімнатну квартиру в залежності від площі житла, 4-6 людини - 2-3х кімнатну, чотирикімнатну квартиру отримає сім'я з семи людей.

Міський голова Вадим Бойченко розповів, що в Маріуполі допомагають тимчасово переміщеним особам вирішувати питання з житлом. Так, наше місто першим в Україні побудувало соціальний гуртожиток для переселенців. Зусилля Маріуполя були високо оцінені. Як результат - прем'єр-міністр України запропонував продовжити у нашому місті вирішення цієї проблеми за принципом співфінансування 50 на 50. Міська влада підтримала дану ініціативу і сьогодні ведеться будівництво ще двох об'єктів для 39 сімей.

«За два роки ми виконали велику роботу - взяли в нашу велику сім'ю нових маріупольців, наших земляків, які не по своїй волі змушені були залишити свої будинки. Крім того, нами була ініційована програма підтримати житлом людей, яких потребує місто. Це ключові професіонали: медики і педагоги, представники силового блоку і прості маріупольці. Ми отримали додаткове фінансування за таким же принципом 50 на 50 і це дало можливість придбати 63 квартири»,
підкреслив Вадим Бойченко.

Варто відзначити, що всього в Маріуполі працює шість програм за наданням житла.