Новини

Назад

У центрі зайнятості розповіли про активізацію ринку праці

23 квітня 2018, 08:00
618
Суспільство

Продовжується процес динамічних комплексних перетворень державної служби зайнятості. Ключовий принцип - створення сучасної сервісної служби для клієнтів.  Шукачам роботи надають сервісну підтримку сприяння зайнятості, а роботодавцям – здійснюють якісний підбір працівників.

Маріупольський міський центр зайнятості веде активну роботу щодо  сприяння розвитку підприємництва. У Консалтинговому центрі надаються консультації з бізнес питань підприємцям та тим, хто тільки планує ними стати. Постійно проводяться заходи для роботодавців та незайнятого населення з метою інформування про останні зміни в законодавстві, грантові програми для розвитку бізнесу та інше.

Однією з таких програм є проект бізнес-грантів Донецької обласної адміністрації «Український донецький куркуль». Загальний розмір фінансової підтримки одному отримувачу за рахунок бюджетних коштів  не може перевищувати 500 тисяч гривень. Заявки на участь у конкурсному відборі та відповідні документи у паперовій формі подаються особисто суб’єктом підприємництва до 13.00 години 25 квітня 2018 року до департаменту економіки Донецької облдержадміністрації за адресою: м. Краматорськ,  вул.   Б. Хмельницького, 6,  каб. 412. Конкурсний відбір буде проведено 15 травня 2018 року. Детальна інформація за посиланням: http://dn.gov.ua/do-uvagy-sub-yektiv-malogo-pidpryyemnytstva-4/

Минулого року 15 суб’єктів малого та середнього підприємництва м. Маріуполь взяли участь у конкурсному відборі програмі «Український донецький куркуль», п’ятеро – пройшли та отримали кошти на реалізацію проектів. Серед них 2 сировари, майстер з вироблення аксесуарів та одягу, підприємець, що займається вирощуванням пряних трав  та ін.

На початку квітня 2018 року проведено засідання конкурсної комісії з відбору проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва Донеччини. Для розгляду надано 106 проектів, серед яких – 9 підприємців з Маріуполя. Двоє маріупольців пройшли конкурсний відбір та отримають кошти на реалізацію своїх проектів: Чебан Ганна Валеріївна планує займатися діяльністю з відновлення відсортованих відходів, Кільдішов Ярослав Олегович займатиметься друкованим виробництвом.

Крім того, Донецька обласна державна адміністрація оголошує конкурсний відбір проектів суб’єктів малого та середнього підприємництва, за якими буде надаватися фінансова підтримка на реалізацію проектів суб’єктів малого та середнього підприємництва через механізм часткової компенсації лізингових платежів. Загальний розмір компенсації лізингових платежів одному отримувачу за рахунок бюджетних коштів не може перевищувати 500 тисяч гривень.

Заявки на участь у конкурсному відборі та відповідні документи у паперовій формі подаються особисто суб’єктом підприємництва до 13.00 години 27 квітня 2018 року до департаменту економіки облдержадміністрації за адресою: м. Краматорськ, вул. Б. Хмельницького, 6,  каб. 411. Конкурсний відбір буде проведено 15 травня 2018 року.

Служба зайнятості надає підтримку підприємцям в підборі персоналу шляхом виплати компенсації на оплату праці при працевлаштуванні переселенців, а також компенсації ЄСВ при працевлаштуванні квотних категорій населення, до яких входять учасники АТО. Протягом минулого року працевлаштовані 115 безробітних на нові робочі місця, за яких роботодавцям надано компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску в сумі 729,4 тис. грн. У 2018 році вже працевлаштовані 18 безробітних.

У 2017 році за направленням центру занятості 113 внутрішньо переміщених осіб працевлаштовані з наданням роботодавцям компенсації витрат на оплату їх праці. Станом на 20.04.2018 р. зареєстровано 22 договори з роботодавцями на компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб, у   тому   числі  учасникам регіональної  програми   "Український  донецький  куркуль" - 3 договори.