Новини

Назад

Технічний ліцей Маріуполя перетвориться на сучасний «храм науки»

19 липня 2018, 15:06
3054
Суспільство, Освіта

Оновлений Міський технічний ліцей вже у  вересні відкриє двері для учнів. Загальний бюджет капітального ремонту - понад 36 млн грн. Фінансують ремонт за рахунок інвестицій держави, Групи Метінвест і міста.

Технічний ліцей стане зразком того, яким має стати кожна школа міста. Про це під час відвідування будівництва розповів міський голова Вадим Бойченко народному депутату України Вадиму Новинському та генеральному директору ТОВ «Метінвест Холдинг» Юрію Риженкову.

З 1958 року в навчальному закладі не проводився капітальний ремонт. Як наслідок - з'явилися глибокі тріщини. Зараз змінюється фасад ліцею. Його внутрішні приміщення будуть поєднувати і сучасний дизайн, і багату історико-архітектурну спадщину будівлі. Створюються комфортні умови, щоб діти могли отримувати якісні знання в креативних класах, оснащених сучасним IT-обладнанням.

Міський голова підкреслив, що стратегічний партер в особі Групи Метінвест завжди допомагає впроваджувати позитивні зміни, реалізувати завдання і виклики, які стоять перед містом. Зокрема, фінансова підтримка допоможе зберегти ті елементи і архітектурні рішення, які історично характерні для будівлі Технічного ліцею.

 «Так має виглядати кожна школа міста. Потрібно створити умови, щоб наші діти могли отримати максимум знань і можливостей від освітнього процесу. Техліцей - приклад того, як повинні виглядати зміни в сфері освіти і реформи»,
зазначив Вадим Бойченко.

Технічний ліцей стане школою третього ступеня протягом трьох років. За словами мера, ця установа стане «храмом науки». Ліцей вже випускає дітей, які прославляють Маріуполь не тільки на національному рівні, а й на міжнародному. У числі перспективних випускників - Катерина Малкіна, яка отримала світове визнання в області біології.

«Ми будуємо в Маріуполі освітній кластер, який хочемо зв'язати і з нашими вищими навчальними закладами. Сьогодні в розробці програма підтримки і розвитку вишів. Ми хочемо, щоб такі «храми науки» мали продовження в сфері освіти, а видатні діти залишалися в Маріуполі. Необхідно, щоб наші вузи бачили цю перспективну молодь, а їх матеріально-технічна база відповідала їм. З боку бізнесу також є підтримка - створювати можливі інтерактивні моделі управління, щоб було цікаво молоді вчитися в маріупольських вузах»,
підкреслив мер.

Високо оцінили хід робіт народний депутат України і генеральний директор Групи Метінвест.

«Технічний ліцей - це один з прикладів партнерства, яке дає прекрасні результати. Ми бачимо конкретні проекти, і бачимо реальний рух вперед. Ми відповідально ставимося до розвитку міста та будемо продовжувати допомагати в модернізації соціальної інфраструктури», - зазначив Юрій Риженков.